Penny Penny
Penny Penny
Penny
Penny
Politica Confidentialitate

Politica de Confidentialitate

cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

 

 

1.         Informatii generale

 

La data de 25.05.2018 a intrat in vigoare Regulamentul 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date (denumit in continuare „GDPR”), act normativ care asigura protectia drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanelor fizice si in special a dreptului acestora la protectia datelor cu caracter personal.

 

Noi, echipa Lyvra, acordam o atentie deosebita confidentialitatii datelor cu caracter personal si protejarii drepturilor clientilor si partenerilor nostri.

 

In consecinta, dorim sa va comunicam anumite informatii relevante cu privire la prelucrarile de date cu caracter personal realizate de societatea noastra.

 

Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica, periodic, Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram Datele dumneavoastra cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, va fi afisata pe website-ul nostru noua versiune a Politicii de Confidentialitate.

 

2.         Intelesul unor termeni

 

„Consimtamant” - inseamna orice manifestare de vointa libera, specifica, informata si lipsita de ambiguitate a persoanei vizate prin care aceasta accepta, printr-o declaratie sau printr-o actiune fara echivoc, ca datele cu caracter personal care o privesc sa fie prelucrate.

 

„Date cu caracter personal” - inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila ("persoana vizata"); o persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale;.

 

„Destinatar” – inseamna persoana fizica sau juridica, autoritatea publica, agentia sau alt organism careia (caruia) ii sunt divulgate Datele cu caracter personal. 

 

„Lyvra” - inseamna persoana juridica (Operatorul) care opereaza platforma Lyvra.ro, inclusiv magazinul on-line dezvoltat de Operator.

 

„Operator” - inseamna persoana care stabileste scopurile si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal.

 

„Persoana imputernicita de operator” – inseamna entitatea (persoana fizica sau juridica, autoritatea publica, agentia sau alt organism) care prelucreaza Datele cu caracter personal in numele Operatorului.

 

„Persoana Vizata” - inseamna o persoana fizica identificata sau identificabila la care se refera Datele cu caracter personal. O persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online (inclusiv adrese IP si detalii de conectare) sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale ale acelei persoane fizice. In calitate de utilizator al acestui site web, trebuie sa va considerati o Persoana Vizata pentru Lyvra.

 

„Platforma Lyvra.ro”/ „Platforma” – inseamna website-ul www.lyvra.ro si aplicatia mobila pentru echipamente mobile (de tipul smartphone / tableta), impreuna cu programul software conceput pentru a fi rulat pe un echipament informatic (computer sau echipament mobil), prin intermediul carora sunt oferite serviciile Lyvra.

 

„Prelucrare” - inseamna orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra Datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de Date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea.

 

3.         Operatorul de date

 

Persoana care stabileste scopurile si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal prin intermediul platformei Lyvra.ro este societatea Staicu Studio S.R.L., avand urmatoarele date de identificare:

Sediul social: Strada Darstelor nr. 2, Sector 5, Bucuresti

Numar de ordine in Reigstrul Comertului: J40/5350/2002

CUI: 14718630

Date de contact:

Adresa pentru corespondenta: Verzisori 14-20, Bucuresti S3

e-mail: contact@lyvra.ro

telefon: +40312256726 

 

4.         Categorii de Date cu caracter personal prelucrate. Sursa datelor

 

Societatea noastra desfasoara mai multe tipuri de prelucrari de date cu caracter personal. Informatiile prelucrate, modalitatea de colectare si celelalte conditii ale prelucrarilor de date variaza in functie de scopul fiecarei operatiuni de prelucrare si temeiul sau legal.

 

In general, datele sunt colectate direct de la dumneavoastra, atunci cand completati informatiile necesare crearii contului de utilizator in Platforma Lyvra.ro sau cand completati diverse alte formulare in cadrul platformei.

 

Pentru scopurile prelucrarii mentionate la Sectiunea 5 de mai jos, vom putea prelucra urmatoarele categorii de date cu caracter personal furnizate prin intermediul site-ului nostru:

 

  • Nume, prenume, numar de telefon, adresa de e-mail, adresa de domiciliu (Date personale);
  • Numarul comenzii plasate, informatii privind produselor comandate, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plata (Date referitoare la comanda);
  • Informatii privind utilizarea contului de utilizator si a Site-ului de catre dumneavoastra sau alte date tehnice necesare conectarii dvs. la site-ul nostru de internet, cum ar fi data si ora accesarii site-ului, adresa IP publica, Device ID public, tipul de dispozitiv si tipul de browser utilizat pentru conectare precum si alte date similare (Date de monitorizare);
  • Date privitoare la locatia de unde accesati aplicatia noastra – in cazul in care acceptati optiunea privind permiterea accesarii locatiei echipamentului mobil (Date de localizare);

 

De asemenea, putem sa colectam anumite informatii cu privire la comportamentul dvs. in timpul utilizarii platformei / site-ului web sau a folosirii aplicatiei pentru echipamente mobile, pentru a va personaliza interactiunea cu platforma sau cu aplicatia si pentru a va putea oferi diverse oferte personalizate.

 

Pe site-ul nostru web putem stoca si colecta informatii in cookie-uri si tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri .

 

Nu colectam date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor in categorii speciale de Date cu caracter personal.

 

De asemenea, nu dorim sa colectam sau sa prelucram date ale minorilor. Din acest motiv, numai persoana fizica majora va putea accesa Platforma Lyvra pentru a crea un cont de client si pentru a emite comenzi prin intermediul acesteia.

 

5.         Scopurile si temeiurile legale ale prelucrarilor de date

 

Prelucram datele dvs. cu caracter personal in urmatoarele scopuri si temeiuri legale:

 

§  Pentru livrarea produselor si prestarea serviciilor Lyvra in beneficiul dvs.

Inin acest scop vom putea utiliza datele dvs. inclusiv pentru:

ü  -crearea si administrarea contului in cadrul platformei Lyvra;

ü  -prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;

ü  -solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile sau serviciile   

    achizitionate;

ü  -returnarea produselor conform prevederilor legale;

ü  -rambursarea contravalorii  produselor conform prevederilor legale;

ü  -asigurarea contactului intre clienti si magazinele partenere;

ü  -asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la intrebarile dvs cu privire la comenzile dvs. sau la   

    -bunurile si serviciile Lyvra sau ale partenerilor din Platforma Lyvra;

 

Prelucrarea datelor dvs. in aceste scopuri este necesara in vederea incheierii si executarii unui contract intre dvs. si Lyvra precum si, in unele cazuri, pentru pentru indeplinirea obligatiilor corelative impuse de legislatia aplicabila (fiscala, contabila, etc.), temeiul legal fiind executarea unui contract.

 

§  Pentru imbunatatirea serviciilor noastre si a Platformei Lyvra.ro

 

Pentru ca dvs. sa puteti beneficia de o experienta optima de cumparare online putem colecta si utiliza anumite informatii in legatura cu comportamentul dvs. de Cumpararor, cu modalitatile de utilizare a Serviciilor oferite si a Platformei Lyvra, si de asemenea putem derula studii si cercetari de piata.

 

Ne intemeiem aceste activitati pe interesul nostru legitim de a desfasura activitati comerciale.

 

§  Pentru realizarea activitatilor de reclama, marketing si publicitate, inclusiv activitati de marketing direct

 

Pentru a va putea comunica ofertele noastre sau ale partenerilor nostri, in cazul in care acceptati primirea de comunicari la distanta in scop de marketing vom putea trimite mesaje prin e-mail, SMS, comunicari telefonice, notificari in aplicatie, etc.  continand informatii cu privire la oferte sau promotii, produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat sau produse fata de care ati aratat interes sa le achizitionati, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.

 

Comunicarile de marketing pe care vi le transmitem vor fi in general intemeiate pe consimtamantul dvs. prealabil. In aceste cazuri, veti avea dreptul de a va retrage consimtamantul in orice moment, prin:

ü  modificarea setarilor din contul de client;

ü  accesarea link-ului de dezabonare afisat in cadrul mesajelor pe care le primiti de la noi;

ü  contactarea Lyvra folosind detaliile de contact mentionate pe site.


Atunci cand primiti comunicari de marketing in temeiul acordului dvs. sau daca v-ati abonat la newsletter, aveti dreptul sa va retrageti consimtamantul sau sa va opuneti prelucrarii. Retragerea consimtamantului nu va afecta legalitatea prelucrarilor desfasurate anterior.

 

In situatiile in care ne vom intemeia activitatile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova si dezvolta activitatea comerciala, vom depune diligente pentru ca  drepturile si libertatile dvs. fundamentale sa nu fie afectate. In aceste ipoteze, veti avea dreptul de a ne solicita, prin mijloacele sus-mentionate, sa incetam prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in scop de marketing.

 

§  Pentru apararea intereselor noastre legitime

 

Pot exista situatii in care vom prelucra date cu caracter personal, inclusiv prin comunicarea acestor date catre terte persoane, in scopul de a ne proteja afacerea.

 

In asemenea cazuri, temeiul legal al prelucrarii este pararea drepturilor si intelereselor noastre legitime.

 

§  Pentru indeplinirea obligatiilor ce ne revin, conform prevederilor legale aplicabile

 

In contextul furnizarii Serviciilor oferite prin intermediul Platformei Lyvra.ro, pot aparea cazuri in care vom avea obligatia legala de a prelucra datele dvs. personale, cum ar fi obligatiile in materie financiar-contabila, fiscala, obligatii de arhivare, solutionarea cererilor in domeniul exercitarii drepturilor persoanelor vizate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal sau altele asemenea.

 

In aceste cazuri, temeiul legal al prelucrarii va fi obligatia legala ce revine Operatorului.

 

6.         Perioada de pastrare a datelor 

 

In principiu, Lyvra va prelucra Datele dumneavoastra  cu caracter personal atat cat este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare mentionate mai sus.

 

In cazul in care sunteti Client Lyvra, vom prelucra datele dumneavoastra pe intreaga durata a raporturilor contractuale si ulterior, conform politicilor interne ale Lyvra, precum si pentru perioada curgerii termenului de prescriptie pentru fiecare dintre raporturile juridice desfasurate.

 

In cazul in care legislatia aplicabila stabileste anumite termene pentru pastrarea informatiilor, atunci datele vor fi pastrate pe intreaga perioada impusa de lege.

 

Datele de geolocalizare, atunci cand sunt activate serviciile de geo-localizare in aplicatia mobila, vor putea fi pastrate pana la 3 luni.

 

Pentru fiecare prelucrare de date in alte scopuri se vor stabili termenele de pastrare a datelor rezonabile si care sa nu depaseasca perioada necesara indeplinirii scopurilor respectivei prelucrari.

 

In cazul in care doriti sa nu va mai fie prelucrate Datele cu caracter personal sau daca doriti stergerea datelor, va puteti exercita drepturile detaliate la sectiunea 10 de mai jos.

 

Daca va retrageti consimtamantul pentru prelucrarea Datelor cu caracter persona in scop de marketing, Lyvra va inceta prelucrarea Datelor dumneavoastra cu caracter personal in acest scop, fara insa a afecta prelucrarile desfasurate de Lyvra pe baza consimtamantului exprimat de catre dumneavoastra inainte de retragerea acestuia.


Puteti sa ne solicitati oricand stergerea anumitor informatii sau inchiderea Contului dumneavoastra de client si vom da curs acestor solicitari, sub rezerva pastrarii anumitor informatii inclusiv ulterior inchiderii contului, in situatiile in care legislatia aplicabila sau interesele noastre legitime o impun. 

 

In anumite cazuri particulare (cum ar fi, dar fara a se limita la: accidente, aparitia unor situatii litigioase, comiterea de infractiuni sau contraventii, solicitari ale unor autoritati publice, etc.), datele vor fi pastrate pentru intreaga perioada de timp necesara lamuririi in mod definitiv a evenimentului respectiv.

 

7.         Categorii de destinatari 

 

In principal, utilizam datele dvs. personale in interesul nostru. Cu toate acestea, datele cu caracter personal vor putea fi dezvaluite unor anumite categorii de destinatari, in conformitate cu scopul fiecarei prelucrari in parte.

 

In aceste ipoteze, este posibil sa transmitem/oferim acces la anumite date cu caracter personal ale dvs. urmatoarelor categorii de destinatari:

ü  -societatilor din cadrul aceluiasi grup de societati precum Lyvra;

ü  partenerilor de afaceri ai Lyvra – magazine partenere care vor avea acces la informatii numai pentru solutionarea reclamatiilor si in cazul acordarii garantiei produselor, dupa caz; informatii detaliate privind Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal de catre Rewe Romania (magazinele Penny Market) regasiti la adresa https://www.penny.ro/pagina/confidentialitate;

ü  -transportatorilor/livratorilor/furnizorilor de servicii de curierat;

ü  -furnizorilor de servicii de plata/bancare;

ü  -furnizorilor de servicii de marketing / telemarketing;

ü  -furnizorilor de servicii de cercetare de piata;

ü  -societatilor de asigurare;

ü  -furnizorilor de servicii IT;

ü  -altor societati cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor si serviciilor noastre.

 

Unele dintre entitatile catre care dezvaluim Datele dumneavoastra cu caracter personal sunt terte parti care nu vor prelucra Datele cu caracter personal, dar ar putea avea acces la acestea atunci cand isi indeplinesc anumite atributii ce le revin sau atunci cand interactioneaza cu noi, cum ar fi companii de mentenanta tehnica, auditori financiari sau juridici.

 

In cazul in care ne revine o obligatie legala sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite Date cu caracter personal unor autoritati publice.

 

Datele cu caracter personal sunt comunicate catre autoritati publice sau alte terte parti atunci cand exista o obligatie legala in acest sens, daca a fost emis/a o decizie / un ordin administrativ cu caracter obligatoriu pentru Operator, precum si in cazul in care aceasta comunicare este necesara pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

 

8.         Transferul de date transfrontaliere

 

In prezent, stocam si prelucram Datele dvs. cu caracter personal pe teritoriul Romaniei.

 

Cu toate acestea, este posibil sa transferam anumite Date ale dumneavoastra cu caracter personal unor entitati localizate in Uniunea Europeana sau in Spatiul Economic European.

 

9.         Masuri de protectie a prelucrarilor de date cu caracter personal 

 

Ne angajam sa asiguram securitatea Datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate riscului si, in special, pentru a proteja Datele cu caracter personal impotriva distrugerii, pierderii, modificarii, dezvaluirii neautorizate sau accesarii acestora, conform standardelor industriei.

 

Ne vom stradui sa evaluam si sa actualizam in mod constant masurile de securitate implementate pentru a asigura securitatea si siguranta activitatii de Prelucrare a Datele cu caracter personal.

 

In ciuda masurilor luate pentru a proteja Datele dumneavoastra cu caracter personal, va atragem atentia ca transmiterea informatiilor prin Internet, in general, sau prin intermediul altor retele publice, nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute si utilizate de catre terte parti neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilitati ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru. 

 

10.       Drepturile dumneavoastra 

 

In contextul Prelucrarii Datele dumneavoastra cu caracter personal, in calitate de persoana vizata beneficiati de urmatoarele drepturi:

 

a.      Dreptul de informare si de acces la datele pe care ni le furnizati:

 

Dreptul de acces presupune dreptul de a obtine din partea noastra o confirmare ca prelucram sau nu date cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective si la urmatoarele informatii:

          i.   scopurile prelucrarii;

          ii.  categoriile de date cu caracter personal prelucrate;

          iii. destinatarii sau categoriile de destinatari carora datele cu caracter personal le-au fost sau urmeaza sa le fie 

divulgate, in special destinatari din tari terte sau organizatii internationale;

         iv. acolo unde este posibil, perioada pentru care se preconizeaza ca vor fi stocate datele cu caracter personal sau, daca

 acest lucru nu este posibil, criteriile utilizate pentru a stabili aceasta perioada;

         v.  in cazul in care datele cu caracter personal nu sunt colectate de la dvs., orice informatii disponibile privind

 sursa acestora;

         vi. existenta unui proces decizional automatizat incluzand crearea de profiluri, precum si, in cazurile respective, 

informatii pertinente privind logica utilizata si privind importanta si consecintele preconizate ale unei astfel de prelucrari

 pentru persoana vizata.

 

Aveti dreptul de a obtine o copie a Datelor cu caracter personal prelucrate. Pentru copii suplimentare, va putem percepe o taxa rezonabila, in baza costurilor administrative.

 

b.      Dreptul de a solicita rectificarea Datelor cu caracter personal: aveti posibilitatea, prin transmiterea unei solicitari in acest sens catre Operator, sa cereti rectificarea Datelor cu caracter personal incorecte. In functie de scopurile Prelucrarii, aveti dreptul de a completa Datele cu caracter personal incomplete, inclusiv prin intermediul unei declaratii suplimentare.

 

c.       Dreptul de a solicita stergerea Datelor cu caracter personal  (‘’dreptul de a fi uitat’’):

 

Aveti dreptul de a solicita stergerea Datelor dumneavoastra cu caracter personal iar noi vom sterge datele dvs. personale atunci cand:

        i.    datele nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau 

prelucrate;

        ii.   va retrageti consimtamantul pe baza caruia are loc prelucrarea si nu exista niciun alt temei

 juridic pentru prelucrarea;

        iii.  va opuneti prelucrarii realizate in temeiul interesului legitim al Operatorului si nu exista motive

 legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea, sau atunci cand prelucrarea are drept scop marketingul direct;

        iv.  datele au fost prelucrate ilegal;

         v.  datele trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale care revine Operatorului;

        vi.  datele au fost colectate in legatura cu serviciile societatii informationale oferite copiilor (daca

 este cazul), in cazul carora sunt aplicabile cerinte specifice privind consimtamantul.

 

Obligatia de stergere a datelor nu se aplica atunci cand prelucrarea este necesara:

         i.   pentru exercitarea dreptului la libera exprimare si la informare;

         ii.  pentru respectarea unei obligatii legale care prevede prelucrarea;

         iii. din motive de interes public in domeniul sanatatii publice;

         iv. in scopuri de arhivare in interes public, in scopuri de cercetare stiintifica sau istorica ori in scopuri statistice;

 sau

         v.  pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

 

d.      Dreptul de a solicita restrictionarea Prelucrarii:

 

Aveti dreptul de a obtine restrictionarea prelucrarii in cazurile in care:

          i.   contestati exactitatea datelor, pentru o perioada in care putem verifica exactitatea datelor;

          ii.  prelucrarea este ilegala, iar dvs. va opuneti stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb 

restrictionarea utilizarii lor;

          iii. Operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar dvs. le

 solicitati pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; sau

          iv. v-ati opus prelucrarii, pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale

 operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.

 

e.      Dreptul de a va retrage consimtamantul cu privire la Prelucrare, atunci cand Prelucrarea are la baza consimtamantul dvs., fara a afecta legalitatea Prelucrarii realizate pana la momentul respectiv;

 

f.        Dreptul de va opune cu privire la Prelucrarea Datelor cu caracter personal: 

 

In orice moment, aveti dreptul de a va opune, din motive legate de situatia dvs. particulara, prelucrarilor de date realizate in temeiul interesul legitim al Operatorului, inclusiv crearii de profiluri; in aceasta situatie, Operatorul nu va mai prelucra datele dvs., cu exceptia cazului in care operatorul demonstreaza ca are motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor persoanei vizate sau ca scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

 

Atunci cand prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, aveti dreptul de a va opune in orice moment prelucrarii in acest scop a datelor dvs.personale, inclusiv crearii de profiluri, in masura in care este legata de marketingul direct respectiv. In cazul in care va opuneti prelucrarii in scopul marketingului direct, datele dvs. nu vor mai fi prelucrate in acest scop.

 

g.      Dreptul de a nu fi supus unei decizii bazate exclusiv pe Prelucrare automatizata, inclusiv crearea de profiluri:

 

Acest drept consta in posibilitatea dvs. de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa.

 

Acest drept nu se aplica in cazul in care decizia:

        i.   este necesara pentru incheierea sau executarea unui contract intre noi si dvs;

        ii.  este autorizata prin dreptul Uniunii sau dreptul intern si care prevede, de asemenea, masur

i corespunzatoare pentru protejarea drepturilor, libertatilor si intereselor dvs. legitime; sau

        iii. are la baza consimtamantul explicit al persoanei vizate.

 

h.      Dreptul la portabilitatea datelor, in cazul in care temeiul prelucrarii datelor este consimtamantul dvs. sau incheierea ori executarea unui contract, iar prelucrarea este efectuata prin mijloace automatizate;

 

In cazul in care aceste conditii sunt intrunite cumulativ, aveti dreptul de a primi datele care va privesc si pe care ni le-ati furnizat intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat.

 

Aveti de asemenea dreptul de a transmite aceste date altui operator, fara obstacole din partea noastra, precum si dreptul ca datele sa fie transmise direct de la un operator la altul acolo unde acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic;

 

Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la adresa de email: contact@lyvra.ro sau la adresa de corespondenta a Operatorului mentionata mai sus.

 

De asemenea, in cazul in care doriti sa va retrageti consimtamantul acordat in scopuri de marketing direct aveti posibilitatea de a folosi optiunea „Dezabonare” pe care o aveti la dispozitie in fiecare comunicare de marketing.

 

De asemenea, aveti dreptul de a depune o plangere in fata autoritatii de supraveghere - Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), precum si dreptul de a va adresa instantelor de judecata competente.

 

11.       Datele cu caracter personal ale copiilor

 

Serviciile oferite de site-ul www.lyvra.ro nu sunt destinate minorilor.

 

Lyvra nu colecteaza, nu pastreaza si nici nu foloseste cu buna-stiinta Date cu caracter personal ale minorilor. Daca informatii despre un minor au fost colectate de catre site-ul web fara acordarea consimtamantului sau autorizare de catre persoana care are responsabilitate parentala asupra copilului, va rugam sa aveti in vedere ca reprezentantul legal al minorului poate exercita drepturile minorului in numele si pe seama acestuia. Intr-o astfel de situatie va invitam sa ne contactati.

 

12.       Alte prevederi

           

Politica privind Confidentialitatea Datelor cu caracter personal poate fi modificata de Lyvra, in situatia in care va fi necesar.

 

In cazul in care Lyvra doreste sa ajusteze Politica (de exemplu in cazul in care Lyvra doreste sa foloseasca Datele dumneavoastra cu caracter personal altfel decat se prevede in Politica in vigoare la momentul colectarii datelor), o notificare privind orice astfel de modificari importante sau de substanta va fi afisata intr-o versiune revizuita a actualei Politici, iar versiunea revizuita va intra in vigoare la momentul afisarii.

 

Furnizarea datelor de catre dvs. constituie, in cea mai mare masura, o obligatie contractuala si o conditie prealabila pentru incheierea contractului dintre noi si furnizarea serviciilor prin intermediul Platformei Lyvra.

 

Celelalte date pe care le prelucram sunt necesare fata de interesele legitime urmarite de Operator, in special in ceea ce priveste siguranta si securitatea site-ului Lyvra.ro, functionarea afacerii si protejarea, respectarea si exercitarea drepturilor noastre sau ale partenerilor nostri.

 

Refuzul de a ne furniza aceste date va avea drept consecinta imposibilitatea furnizarii serviciilor si implicit a incheierii unui contract intre dvs. si Operator sau va impiedica derularea relatiilor contractuale aflate in derulare.

 

In cazul in care in viitor vom incepe noi operatiuni de prelucrare de date cu caracter personal sau vom intentiona sa prelucram datele cu caracter personal detinute de noi intr-un alt scop decat cel pentru care acestea au fost colectate, va vom furniza, inainte de aceasta prelucrare ulterioara, informatii privind noua prelucrare si noul scop (scopul secundar), precum si orice informatii suplimentare relevante.

 

Obligatia noastra de a va informa cu privire la prelucrarile de date nu se aplica in anumite cazuri prevazute expres de legislatia aplicabila, respectiv daca si in masura in care:

 

Ø  detineti deja informatiile respective;

Ø  furnizarea acestor informatii se dovedeste a fi imposibila sau ar implica eforturi disproportionate, sau in masura in care obligatia de informare este susceptibil sa faca imposibila sau sa afecteze in mod grav realizarea obiectivelor prelucrarii respective; in astfel de cazuri, Operatorul va lua masuri adecvate pentru a proteja drepturile, libertatile si interesele dvs. legitime, inclusiv punerea informatiilor la dispozitia publicului;

Ø  obtinerea sau divulgarea datelor este prevazuta in mod expres de dreptul Uniunii Europene sau de dreptul intern sub incidenta caruia intra Operatorul si care prevede masuri adecvate pentru a proteja interesele dvs. legitime; sau

Ø  in cazul in care datele cu caracter personal trebuie sa ramana confidentiale in temeiul unei obligatii statutare de secret profesional reglementate de dreptul Uniunii Europene sau de dreptul intern, inclusiv al unei obligatii legale de a pastra secretul.